søndag 14. november 2010

Linneagårdens hjerteknusere.

Først av alt må jeg fortelle om våre to søte små, som så klart er verdens beste! Ja, for jeg er jo så innmari objektiv til å kunne uttale meg... ;) Linnea kom til verden i januar 2009 og var odelsjenta som kom på bestilling. Hun er ei jente med klare meninger og mange ideer og innfall. Ikke ulikt sin mor der, altså. Enkelte hevder også at hun har arvet sin mors temperament, men det skjønner jeg ingenting av. He, he. Hun er ekstremt opptatt av vann, sko, sokker og glidelåser. Og dyr da, så klart! Hennes beste venn er nok hunden Lillefix (som vil bli presentert nærmere i en annen blogg). De er som erteris og herjer rundt i huset som små bruker å gjøre. Siden Lillefix gjør som hunder flest og bjeffer rundt og gnager på ting, gjør også Linnea det. Vel, ikke bokstavelig. Men hun plukker faktisk opp smokken bra gulvet med munnen(!). For det er visst SÅ mye enklere enn å plukke den opp med hendene...?


Tidlig krøkes som god hovkrok skal bli, hetes det. Og Linnea er godt vant til å omgås dyr. Nesten litt FOR tillitsfull er hun, noe dette bildet illustrerer. 3års hoppa Lina titter forsiktig rundt seg og lurer på om det er trygt å flytta på seg. Som mor fikk jeg en smule angst og kleppa tak i ungen med noen formanende ord om at "det er FARLIG å stå UNDER hesten". Og Linnea titta bare rart på meg som for å si; "Jammen, jeg holdt meg jo fast i hovskjegget!"


Linnea holder høyt tempo hele dagen, helt til hun sovner. Og det skjer temmelig brått. (som med mammaen som er kronisk til å sovne med pcen på fanget) Ofte finner vi henne sovende med hodet på en sokk (i Linneas verden fungerer nemlig det fint som pute) og med rumpa i været. Eller hun sovner midt under måltidet eller på gulvet sammen med hunden. Og hunden?? Vel, den er omtrent lik Linnea. Overdose av lykkepiller og ubegrenset med energi, helt til: Pang! Zzzzzzzz... http://www.youtube.com/watch?v=qsfGC9vz8n4


Linnea og Truls. <3


 Linnea og nissen. 


Blid som ei sol er hun, jo!  


Og sååååå flink å rydde!! Det er bare det at mammas definisjon på rydde er LITT annerledes enn Linneas....


Hjelpe til å bake er også moro. Særlig når man får slikke bollen etterpå! Linnea prøver gjerne å bake på egen hånd også, hun. Og resultatet blir gjerne at kjøkken, stue og gang blir dekket med barnegrøt, mel og alt det andre hun klarer å grafse ut i fra skapene. Ungen selv ser ut som hun kommer rett fra en narkoplantasje med hvitt pulver over hele seg. Og et stoooort smil om munnen!


Og når man skitner seg til, må man bade. Og Linnea er laaaaangt over gjennomsnittet glad i vann! Om det plutselig blir stille og du lurer på hvor hun er, er det bare å se i klesskapet hennes (hun må da "rydde" i klærne sine, vel?!) eller lete i nærmeste "vannhull". Klatremus som hun er, kommer hun seg opp på de mest utrolige steder og henger som regel over en vask og vasker det hun kommer over. Og det kan hun faktisk gjøre i timesvis! Ene barnehagetanta fortalte at de måtte begynne å stenge dørene på toalettet og kjøkkenet, for at ikke Linnea skulle bli så våt. De hadde aldri opplevd en unge som var SÅ glad i vann! På Badeland spiller det liten rolle om hun er over eller under vann, og hun slenger seg ned vannsklier og storkoser seg i bølgebassenget. Situasjoner som en normal ettåring er litt mer skeptisk til. Som sagt; Skitner man seg til, må man bade. Og derfor gjør Linnea sitt ytterste for å skitne seg til. ;-) Og hunden henger ofte over kanten av badekaret og vil være med.
 

Oliver er født i september 2010, og er foreløpig siste tilskuddet på Linneagården. Som gutter flest er han mest opptatt av pupper, sove og ligge naken og sprelle. Og det tror jeg ikke kommer til å forandre seg selv om han kommer i tenåra, heller. X-) Oliver er en snill og god gutt som elsker å få være med der der skjer. Ekstra glad blir han om han får stå på fanget og hoppe. Slik sett er han en ypperlig treningsmanual for slappe armmuskler. Praktisk kar, med andre ord.


Og selvsagt er han verdens nydeligste lille prins! <3 En liten sjarmør som smiler og prater til dem som måtte befinne seg i nærheten, om det er tobeinte eller firbeinte.


Og som sin søster er han vant til å sove overalt, og har allerede vært med mamma i stallen for å trimme høver. Om han blir noen hestekar eller hovslager gjenstår å se. Kanskje blir han fullstendig kurert?


Ut og kjøre bil...igjen.Titt tei!Ser LITT ut som en gammel mann... X-) En liten mann med klare meninger om flere ting. Og akkurat nå er mamma best i verden! Lurer på hvor lenge DET varer. Garantert ikke til tenåra!

2 kommentarer: