torsdag 30. desember 2010

Jurassic parkIkke at det er stort andre forhistoriske dyr her enn gode gamle equs (hest på latin), men enkelte individer har vist seg å kreve litt ekstra av kunnskaper om god inngjerding. Og hvorfor ikke søke inspirasjon i gjerdene på filmene om Jurassic Park? Av og til skulle jeg nemlig ønsket meg både vinsj og X-antall hundretusener med volt for å grille nesehårene til en viss pirathest ved navn Jack Sparrow. *grrrr* Og "lillebror" Kieran syns alltid at gresset er grønnere på den andre siden (selv nå når det er snø...), og strekker både tråd og stolper til det ytterste. Men Kieran går aldri igjennom, da. Men det gjør Jack! Og Jack er glad i å leke brøytebil for andres gjerder også. Og vips har jeg fort fem hormonelle hingster, fire gretne damer og to forvirrede ponnier løpende rundt på tunet.... Alt takket være en rampete pirat. IKKE å anbefale med tanke på skader på både dyr, biler og gjerder.
At jeg må sette på strømmen på gjerdene, sier du? Joda, selvsagt! Har det aller største nettdrevne apparatet til Felleskjøpet, som griller både undervegetasjon og annet. Og det tikker og går. Problemet er at lampene blinker som et dårlig 80-talls diskotek. For de av dere som har strømapparater vet dere at det ikke skal blinke i vilden sky om det ikke er noe opplagt galt. Ja, nemlig! Roten til problemet vårt er JORDING! Det er jo plent umulig å få jording i sand og stein, selv på sommeren her. Og når tela rekker omtrent 3 meter ned i jorden så gjør ikke det saken bedre akkurat.


Til tross for tre jordspyd per gjerde, så er det altså ikke nok. Så da Jack for n`te gang torpederte gjerdet mitt i ren vandalisme, var desperasjonen så stor at vi klatret ut på isen i den store elva bak låven, saget hull i isen og stappet et spyd nedi det rennende vannet. Stort bedre jording enn rennende vann finner man ikke! Fra elva strakk vi så to separate ståltråder som nå går over hele gjerdet. Vi har med andre ord to ståltråder med strøm, to med ren jording (i elva), og siden vi kun har ståltråd har vi også en vanlig strømtråd som kun har som funksjon å visuelt markere hvor gjerdet går. Det blir fem kroker per stolpe......! I tillegg forsøkte vi å bedre jordingen til selve apparatet ytterligere ved å jorde til stålgjerder, badekar og en gammel høysvans fra en traktor. Så langt ser det ut til at det funker. Selv om Jack ikke har noen synlige svidde hår og jeg har problemer med å tro på det, så HAR faktisk ingen av gutta prøvd seg på gjerdet etter "Jurassic Park Make Overen". Og OM de gjør, så har jeg et aldri så lite ess i ermet til gode, og det er å ta jordingen til apparatet rett fra elva også! Homo sapiens vs equs: 1 - 0


Jording ala Linneagården

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar